Počitniška stanovanjska hiša na morju

 

Za zasebnega naročnika smo izdelali projekt počitniško stanovanjske hiše v okolici Pulja v hrvaški Istri.

naročnik zasebni
lokacija Hrvaška, Istra, občina Barban
leto projekta 2016-2017
vrsta projekta IDZ, PGD
gradnja 2017-2019
velikost objekta

Hiša ima bivalno pritličje z ločenim apartmajem za goste in spalne prostore v nadstropju. Hiša je zasnovana tako, da omogoča lastniku zasebnost in neposreden stik z naravo. Sprednji del bivalnega pritličja je obrnjen stran od okoliških objektov in nudi zavetje zunanjemu delu z bazenom. Pritličje je zastekljeno in dopušča, da se z odpiranjem steklenih drsnih sten notranji in zunanji prostor povežeta.

Zunanja terasa pritličja je zavarovana z nadstreškom, ki nudi zaščito pred vremenskimi vplivi, hkrati pa preprečuje vdor toplote skozi steklene površine v popoldanskih urah.

V nadstropju je spalni del namenjen staršem, z ločeno kopalnico in balkonom. Dve otroški sobi v nadstropju imata skupno kopalnico in vsaka svojo zunanjo teraso, ena na sprednjem in druga na zadnjem delu objekta.

Hiša je zasnovana kot sodobna različica istrske hiše z ravno streho ter velikimi steklenimi površinami. Fasada hiše je delno oblečena v kamen avtohtonega izvora, s čimer se navezuje na okoliške objekte in se diskretno spaja z okolico.

stanovanjska hiša na morju
stanovanjska hiša na morju